[ratings_widget]

Het fietsplan is terug van weggeweest. En dat is goed nieuws. Voortaan kun je voordelig op een fiets van de zaak rijden. Of in andere woorden: tegen een vast laag bedrag per maand rijd je op een gloednieuwe stadsfiets, racefiets, e-bike of zelfs bakfiets. Zakelijk én privé. En wist je dat een fiets leasen tot wel 35% goedkoper is dan er eentje kopen? Dat komt door het fiscale voordeel.

Omdat de fiets goed is voor mens en milieu, omarmen wij ook het fietsplan. Samen met Lease a Bike bieden wij jou graag de mogelijkheid om een fiets van de zaak uit te kiezen. Op deze pagina lees je precies hoe dat werkt en wat de spelregels zijn.

Waar kan ik uit kiezen?

Je kunt kiezen uit alle type fietsen. Van stadsfiets tot e-bike en van racefiets tot speed-pedelec. De minimumprijs van de leasefiets is € 499, de maximumprijs is € 5.000,00. Alle merken zijn mogelijk en je haalt je fiets af een van de 1.500 lokale fietsenwinkels.

Wat kost de leasefiets mij?

Kids voor Kinderen doet een bijdrage van €20,00 per maand gedurende de gehele looptijd van het leasecontract van 36 maanden. Als je een fiets uitkiest die binnen dat maandbedrag valt, kost de leasefiets je niets. Je moet alleen 7% bijtelling betalen, maar dit komt neer op een paar euro per maand, afhankelijk van de prijs van de fiets. Kies je een duurdere fiets uit, dan kun je brutoloon uitruilen. Dan verlaag je voor een periode van 36 maanden tijdelijk je brutoloon om de fiets te betalen (“het bruto-netto voordeel”).

Weten wat jouw fiets je kost? Bereken het eenvoudig op:www.lease-a-bike.nl/calculator

Waarom zou ik leasen?

Een fiets leasen is een stuk goedkoper dan er zelf eentje kopen. Gedurende de looptijd van het contract (36 maanden) geniet je van een fiscaal voordeel. Na 36 maanden kun je de fiets overnemen voor circa 20% van de nieuwwaarde. Je totale voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 35% t.o.v. kopen. Ook goed om te weten: elke leasefiets is voorzien van een service- en onderhoudspakket en volledig verzekerd.

Heeft een fiets leasen gevolgen voor mijn reiskostenvergoeding?

Je kunt de fiets van de zaak rijden naast reguliere mobiliteitsregelingen, zoals een leaseauto, de ov- kaart of als onderdeel van het mobiliteitsbudget. Indien je op dit moment een woon-werk onbelaste reiskostenvergoeding ontvangt dan mogen wij deze helaas niet meer uitkeren in de traditionele vorm.

Hoe dan wel?

De onbelaste reiskostenvergoeding kan uitgekeerd worden in combinatie met de leasefiets, dit werkt als volgt. Voor de afgelegde woon-werkkilometers met de leasefiets heb je géén recht op de onbelaste reiskostenvergoeding. Echter, voor de dagen en/of kilometers dat je met een alternatief vervoersmiddel (eigen auto, OV) reist, ontvang je wel de onbelaste reiskostenvergoeding.

Voorbeeld: Jij woont 8 kilometer van je werk en ontvangt €50 reiskostenvergoeding per week. Vanaf nu ga je twee keer per week met de leasefiets naar het werk. Je ontvangt dan nog €30 op de oude manier, de overige €20 gebruiken wij om jouw leasebedrag te verlagen. De reiskosten die je zakelijk maakt, blijven uiteraard in de huidige vorm vergoed worden.

Aanmelden

Ons doel is om zoveel mogelijk collega’s op de fiets te krijgen! Doe je mee? Aanmelden kan eenvoudig via: Leasefiets Kids voor Kinderen

Meer informatie

Meer informatie je over de mogelijkheden vind je op de website van Lease a Bike: www.lease-a- bike.nl. Voor vragen over de nieuwe leaseregeling kun je terecht bij Bart en Jeanine.