Aanvragen rooster
Wil je op een speciale dag vrij of een lang weekend weg? Een maand van te voren kan je jouw aanvraag indienen. De aanvragen kunnen gedaan worden via de Jaamo medewerkersapp. Aanvragen zijn pas definitief zodra ze goed worden gekeurd door jouw leidinggevende. Zie ook het onderwerp ‘Opnemen vakantie en verlof’.
Overuren
Het kan altijd eens gebeuren dat je iets langer moet blijven dan de eindtijd van je dienst, bijvoorbeeld omdat een kindje te laat wordt opgehaald. ook hebben we na werktijd teamvergaderingen die verplicht zijn. Dit valt onder overwerk en word altijd uitbetaald!
Recht vakantieverlof & verlofbudget
De wet regelt het minimum aantal vakantie- en verlofbudgeturen waarop een medewerker recht heeft. In de CAO staan het recht aan aantal vakantie- en verlofbudgeturen etc. Ook zijn In de CAO aanvullende afspraken gemaakt voor het vakantieverlof en het verlofbudget.
Let op: Bij opname van verlof door de werknemer wordt eerst het vakantieverlof opgemaakt en daarna het verlofbudget. Aan het einde van het kalenderjaar worden niet opgenomen verlofbudgeturen automatisch uitbetaald conform de afspraak in de CAO. Er zijn ook andere mogelijkheden om dit verlof te gebruiken. De mogelijkheden hiervoor staan beschreven in de CAO. Wil je gebruik van maken, dan laat je dit uiterlijk op 31 oktober van het kalenderjaar aan ons weten.
Opnemen vakantieverlof & verlofbudget
Je kunt je aanvragen in het aanvraag rooster invullen. Deze vind je in google drive, map rooster/diploma/ handboek medewerkers aanvraag. Je vult begin van het jaar al je vakantiedagen voor een heel jaar in. Natuurlijk kan je dit in de loop van het jaar altijd aanpassen. Een vaste regel bij Kids voor Kinderen is dat er in totaal niet meer dan 225% (dienstverband) per dag afwezig mag zijn. Daarnaast gelden de onderstaande bedrijfsregels:
- in de zomervakantie van de vakantieregio ( Hilversum=Noord en Baarn=Midden ) moeten er iedere week/dag 225% op vakantie met een max. van 3 collega’s.
- buiten de zomervakantie-periode mag er 1 collega per keer op vakantie met een max. van 100%.
- voor de zomervakantie moeten er drie weken ( 2 weken kan, als je verder alle vakantiedagen goed gespreid hebt ingepland.) ingepland worden in de periode juni t/m september.
- vanaf september in het lopende jaar mag je maximaal 1 week aan vakantie-uren overhouden.
- gemiddeld genomen komt dit neer op 1 week vakantie in het voorjaar, 3 weken in de zomer en 1 week in het najaar.
- vakantie-uren worden in onderling collegiaal overleg ingepland. Verkeerde overlappingen etc. moeten zelf opgelost worden.
- Bij het inplannen van iedere vakantie moet rekening gehouden worden met het vaste gezichten criterium voor de baby’s. Dus er kunnen geen 2 collega’s van dezelfde groep tegelijkertijd vakantie opnemen.
Wij stellen de vakantie van de jou vast, waarbij we proberen om zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de jou. Let op: wij houden geen rekening met reeds geboekte vakanties waarvoor je geen toestemming hebt gekregen.
Verplichte vrije dag
Conform de CAO hebben we als werkgever het recht heeft om de pedagogische medewerkers te verplichten om op bepaalde dagen vrij te nemen. Indien wij hier gebruik maken communiceren wij tijdig duidelijk met de pedagogische medewerkers om wat voor dag er sprake is van een verplichte vakantiedag. ( we hebben dit tot nu toe nooit gehad, maar door wetswijzigingen of anderszins zou dit noodzakelijk kunnen zijn).
Ziek tijdens je vakantie
Als je tijdens jouw vakantie ziek wordt, dan zullen de dagen waarop de je ziek bent niet als vakantiedagen gelden. De CAO stelt hier wel voorwaarden aan:
- De medewerker moet direct een telefonische ziekmelding doen bij de werkgever of vestigingsmanager.
- De arbeidsongeschiktheid van jou moet door de ons worden geaccepteerd. Op verzoek dient een doktersverklaring te worden overlegd. Het ligt natuurlijk aan de mate en ernst van het ziek zijn of de ziekmelding geaccepteerd wordt.