Ga toch fietsen

Het fietsplan is terug van weggeweest. En dat is goed nieuws. Voortaan kun je voordelig op een fiets van de zaak rijden. Of in andere woorden: tegen een vast laag bedrag per maand rijd je op een gloednieuwe stadsfiets, racefiets, e-bike of zelfs bakfiets. Zakelijk én privé. En wist je dat een fiets leasen tot wel 35% goedkoper is dan er eentje kopen? Dat komt door het fiscale voordeel.

Omdat de fiets goed is voor mens en milieu, omarmen wij ook het fietsplan. Samen met Lease a Bike bieden wij jou graag de mogelijkheid om een fiets van de zaak uit te kiezen. Op deze pagina lees je precies hoe dat werkt en wat de spelregels zijn.

Waar kan ik uit kiezen?

Je kunt kiezen uit alle type fietsen. Van stadsfiets tot e-bike en van racefiets tot speed-pedelec. De minimumprijs van de leasefiets is € 499, de maximumprijs is € 5.000,00. Alle merken zijn mogelijk en je haalt je fiets af bij een van de 1.500 lokale fietsenwinkels.

Waarom zou ik leasen?

Een fiets leasen is een stuk goedkoper dan er zelf eentje kopen. Gedurende de looptijd van het contract (36 maanden) geniet je van een fiscaal voordeel. Na 36 maanden kun je de fiets overnemen voor circa 20% van de nieuwwaarde. Je totale voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 35% t.o.v. kopen. Ook goed om te weten: elke leasefiets is voorzien van een service- en onderhoudspakket en volledig verzekerd.

Wat kost de leasefiets mij?

Kids voor Kinderen doet een bijdrage van €20,00 per maand gedurende de gehele looptijd van het leasecontract van 36 maanden. Als je een fiets uitkiest die binnen dat maandbedrag valt, kost de leasefiets je niets. Je moet alleen 7% bijtelling betalen, maar dit komt neer op een paar euro per maand, afhankelijk van de prijs van de fiets. Bekijk ook de veelgestelde vragen hieronder!

Heeft een fiets leasen gevolgen voor mijn reiskostenvergoeding?

Je kunt de fiets van de zaak rijden naast reguliere mobiliteitsregelingen, zoals een leaseauto, de ov- kaart of als onderdeel van het mobiliteitsbudget. Indien je op dit moment een woon-werk onbelaste reiskostenvergoeding ontvangt dan mogen wij deze helaas niet meer uitkeren in de traditionele vorm.

Hoe dan wel?

De onbelaste reiskostenvergoeding kan uitgekeerd worden in combinatie met de leasefiets, dit werkt als volgt: Voor de afgelegde woon-werkkilometers met de leasefiets heb je géén recht op de onbelaste reiskostenvergoeding. Echter, voor de dagen en/of kilometers dat je met een alternatief vervoersmiddel (eigen auto, OV) reist, ontvang je wel de onbelaste reiskostenvergoeding.

Voorbeeld: Jij ontvangt €50 reiskostenvergoeding per maand. Vanaf nu ga je twee keer per week met de leasefiets naar het werk. Je ontvangt dan nog €30 op de oude manier, de overige €20 gebruiken wij in de meeste gevallen om jouw leasebedrag te verlagen. In dit voorbeeld betekend het dat wij €20,- bijdragen + €20,- ‘oude’ reiskosten = €40,- per maand bijdragen aan jouw leasefiets .

Calculator Lease-a-Bike
Weten wat jouw fiets je kost? Bereken het eenvoudig op:www.lease-a-bike.nl/calculator
( vul hier dus in dat wij €20,- meebetalen per maand en waarschijnlijk nog een extra deel van je reiskosten )

Hoe zit het met?

Wij tellen 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets bij jouw inkomen op. Hierop houden we loonheffing in. Jij vindt deze bijtelling vervolgens terug op je loonstrook. Dit werkt precies hetzelfde als voor de leaseauto. Voor een fiets van € 2.500, betaal je € 175 aan bijtelling per jaar. Dit betekent € 175 / 12 = € 14,58 per maand. Dit bedrag tel je bij je bruto inkomen op en je betaalt hierover vervolgens belasting. In de praktijk komt dit neer op een netto bedrag rond de € 5 per maand.

De onbelaste kilometervergoeding kan uitgekeerd worden in combinatie met de leasefiets. Dit werkt als volgt: voor de afgelegde woon-werkkilometers met de leasefiets heb je géén recht op de onbelaste kilometervergoeding. Echter, voor de dagen en/of kilometers dat je met een alternatief vervoersmiddel (eigen auto, OV) reist mogen wij de kilometervergoeding blijven uitkeren.

Bijvoorbeeld: Je gaat vóór de leaseregeling 4 keer per week met de eigen auto en ontvangt hiervoor een kilometervergoeding. Dankzij de nieuwe leaseregeling kom je voortaan twee dagen per week per leasefiets naar het werk en twee dagen per week met je eigen auto. Wij mogen dan twee dagen per week kilometervergoeding blijven uitkeren.

Belangrijk is dat we samen  aannemelijk maken dat deze woon-werk kilometers niet met de leasefiets, maar met de auto of het openbaar vervoer zijn afgelegd. Dit doen we door een korte schriftelijke verklaring op te maken.

Maar we maken het soms nog leuker:  De reiskostenvergoeding die we niet meer als reiskostenvergoeding mogen uitbetalen,  gebruiken we soms om jouw maandelijkse leasebedrag verder te verlagen. Deze berekening maken we graag voor je nadat je je fiets definitief hebt besteld. Neem hiervoor even contact op met Bart en Jeanine.

Het is mogelijk om elk fietsenmerk via Lease a Bike te leasen. De nieuwe regeling geldt ook voor alle soorten fietsen: van e-bike tot racefiets en van omafiets tot mountainbike. Zelfs de (elektrische) bakfiets is van de partij.

Meer informatie

Meer informatie je over de mogelijkheden vind je op de website van Lease a Bike: www.lease-a- bike.nl. Voor vragen over de nieuwe leaseregeling kun je terecht bij Bart en Jeanine. 

Aanmelden!

Ons doel is om zoveel mogelijk collega’s op de fiets te krijgen! Doe je mee? Aanmelden kan eenvoudig via Lease a Bike: