Welkom!

Wij heten jullie namens het team van Kids voor Kinderen van harte welkom! Op deze welkomstpagina vind je – heel veel! – handige informatie over Kids voor Kinderen. Lees hem daarom goed door en heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Wij wensen jullie een hele fijne tijd bij Kids voor Kinderen!
Hartelijke groet en graag tot ziens,

Bart Mensen – Jeanine Rozenberg-Mensen – directie
Dianne Alma – vestigingsmanager Baarn

Onze handige ouder app, altijd op de hoogte!

Bij Kids voor Kinderen maak je als ouder gebruik van de Konnect app of het ouderportaal. In beide verschijnt dezelfde informatie. De app is het makkelijkst. Je hebt hem doorgaans altijd bij de hand, de informatie zie je direct zonder eerst in te loggen.

Je hebt van ons de inloggegevens voor de app ontvangen. Lukt iets niet? Laat het ons weten dan helpen we je verder!

Met de app lees je wat je kind heeft gedaan bij Kids voor Kinderen, kan je foto’s van de dag bekijken, ruil- afwezigheid en extra dagen aanvragen. Je kunt waar en wanneer je maar wilt deze aanvragen doen of jouw persoonlijke gegevens aanpassen.

Met de app communiceren wij ook belangrijke informatie! Daarom is het belangrijk dat je de app download op je telefoon en bij voorkeur pushberichten toestaat. Zo mis je niets!

  • Lees iedere dag in het dagboekje hoe het gaat met je kind. Tot 1 jaar is dit een individueel verhaaltje, na 1 jaar worden de verhaaltjes gezamenlijk geschreven.
  • Bekijk foto’s van je kind in de app
  • Direct aanvragen van extra dagen, ruildagen
  • Doorgeven van ziekte en afwezigheid
  • Houd zelf jullie persoonsgegevens up-to-date
  • Facturen en jaaropgaven bekijken
  • en nog vééél meer!

De App kan je in de volgende 3 stappen gratis installeren op ieder Apple en Android apparaat. Let op: Je hebt een internetverbinding nodig om de App in gebruik te kunnen nemen.

Handige weetjes & tips voor jullie!

babyopvang hilversum

Wennen bij Kids voor Kinderen

Wanneer de plaatsingsovereenkomst voor je kind getekend is, nemen wij een maand voordat het contract start contact met jullie op om een wendag in te plannen.

Ook maken we afspraak voor het intakegesprek. Deze wen-ochtend zal per uur gefactureerd worden. Deze zal in de week voor de startdatum plaatsvinden.

Wanneer er behoefte is aan een extra wen moment kan dit doorgaans altijd ingepland worden.In de intake zullen we het schema van het kindje doornemen en de persoonlijke gegevens doorlopen met jullie.

Luier inzameling!

In Baarn doen we mee aan een project dat luiers inzamelt en recyclet. In de gang van het kinderdagverblijf liggen rollen met blauwe luierzakken, deze kan je meenemen naar huis.

De volle luierzakken kan je in de speciale luiercontainers weggooien bij Kids voor Kinderen. Deze containers staan achter de garage van de BSO-bussen.

Ook op andere plekken in de gemeente Baarn staan deze luiercontainers. Check de locatie’s hier!

Trakteren!

Wij hebben een gezonde kijk op trakteren! Het Voedingscentrum raadt trakteren met de 1e verjaardag af. Wij begrijpen heel goed het sentiment om te trakteren tijdens een verjaardag.

Het is een traditie die er eigenlijk bij hoort. Vinden wij ook 🙂 Daarom doen we het als volgt: Je beslist als ouders zelf of je wilt trakteren op de 1e verjaardag van je kind.

Als je gaat trakteren doe je dat met een gezonde of niet eetbare traktatie. Tips voor een gezonde traktatie vind je hier!

Wat neem je mee naar de opvang?

Wanneer je kind bij ons komt, dan neem je een eigen tasje mee met persoonlijke spullen. Op de groep hebben alle kinderen gedurende de dag een eigen bakje staan waar de spullen in gedaan kunnen worden, aan het einde van de dag gaat het tasje weer mee naar huis. Wat neem je in ieder geval mee naar Kids voor Kinderen?

– flesje / kunstvoeding in een torentje / extra voeding / of borstvoeding met datum, extra voeding voor in de vriezer / speen / knuffel / 2 reserve rompers en een set extra kleding, slofjes/schoenen / jasje.

Bovengenoemde graag allemaal voorzien van naam. Met de naamstickers van GoedGemerkt zit je altijd goed en kan je bestellen via de website www.goedgemerkt.nl, deze kunnen in de was/vaatwasser en blijven goed zichtbaar. Wij hebben een kortingscode die wij mogen delen namens GoedGemerkt.

Dit is de kortingscode: GG-OPVANG23

 

naar goedgemerkt.nl

Ruildag, extra dag of afwezigheid

Om de vele aanvragen die wij iedere dag krijgen gemakkelijk en goed te kunnen verwerken is het voor ons van groot belang dat deze uitsluitend worden gedaan via de app (of ouderportaal).

Aanvragen die worden gedaan op de groep of per e-mail kunnen we niet behandelen.

Dit heeft te maken met de wettelijke Leidster-Kind-Ratio. Dit is een ingewikkelde berekening die bepaalt hoeveel pedagogisch medewerkers er op een groep moeten staan aan de hand van het aantal geplaatste kinderen op een dag. Ons systeem rekent dit uit zodra er een aanvraag binnenkomt. Alleen op deze manier kunnen wij bepalen of een aanvraag wel of niet akkoord is.

Aanvragen worden iedere dag bekeken en goed- of afgekeurd. Als we geen reactie geven, kan de aanvraag nog niet doorgevoerd worden.

Ruilen op een rijtje :)

Extra dag:

Een extra dag vraag je aan als je naast de vaste dagen die je afneemt een extra dag nodig hebt.

Een aanvraag met de opmerking ‘we willen graag ruilen met..’ – of van soortgelijke aard wordt behandeld als een extra dag. Voor een extra dag ontvang je apart een factuur.

Ruilen:

Je kan bij Kids voor Kinderen een dag ruilen. Dat is gratis! Je ontvangt geen factuur. Er zijn wel een paar duidelijke regels die gelden voor een ruildag:

– een ruildag kan alleen als onze planning het toelaat.
– je bouwt nooit een tegoed op.
– Ruilen kan alleen in een tijdsbestek van 6 weken. ( 3 weken voor afwezige dag en 3 weken na deze afwezige dag.

Afwezig:

We willen graag weten als je kind niet komt. Denk hierbij aan vakantie’s of logeerpatijtjes etc. Dit geef je door via afwezig melden in de app. Let op: denk vooruit en bedenk of je een afwezige dag / vakantie wilt proberen te ruilen, want dan vraag je dit aan via ruildag!

Bij afwezigheid vervalt de betalingsverplichting niet en afwezige dagen worden niet gecrediteerd.

Toegang met onze deur app

Om de groepen zo min mogelijk te belasten vragen wij jullie om de app Mobile key (blauw slotje) te installeren op jullie telefoon. Nadat wij jullie gekoppeld hebben met ons deursysteem kunnen jullie met 1 druk op de knop de voordeur openen. ( Koppelen kunnen we alleen maar doen op locatie en niet op afstand ).

Belangrijk is om de deur nooit voor elkaar open te houden. De dranger sluit de deur vanzelf. Andere ouders kunnen zelf naar binnen met hun eigen toegangs app.

Download hiervoor in de app – of Google Playstore de volgende app: Mobile Key (2N met blauw slotje):
App Store: https://apps.apple.com/app/id1121287110
Playstore: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.quanti.helios_nfc&hl=nl

Wil je liever geen gebruik maken van de intercom app? Geen probleem, dan gebruik je gewoon de normale deurbel. Afhankelijk van de drukte op de groep, duurt het vaak wel iets langer voordat je binnengelaten kunt worden.

Overige bezoekers en gasten bellen aan en worden door ons persoonlijk binnengelaten. Staat de deur open? Sluit deze dan! Samen zorgen we voor een veilige entree!

Kwaliteitsmanager & Pedagogisch Coach

De ontwikkeling van onze pedagogisch medewerkers en de kwaliteit van de kinderopvang vinden wij enorm belangrijk.

Als kwaliteitsmanager en pedagogisch coach ben ik dagelijks bezig met de kwaliteit bij Kids voor Kinderen. Ik ben regelmatig te vinden op de groepen. Dus wil je meer informatie of heb je een vraag voor mij? Spreek me gerust even aan of stuur me een e-mail!

Hartelijke groet, Thecla Beijer

Oudercommissie

Kids voor Kinderen heeft een oudercommissie zoals de wet Kinderopvang dat ook van ons verwacht. De leden van de oudercommissie denken met ons mee over ons beleid en zijn ware ambassadeurs van Kids voor Kinderen. Want uiteindelijk kunnen we niet zonder jullie input.

We organiseren samen het jaarlijkse Zomerfeest, de voorleesdagen en bijvoorbeeld het voorleesonbijt. We vergaderen 3 keer per jaar.

De notulen kan je na een vergadering altijd makkelijk lezen via de app.

De contactgegevens van de oudercommissie vind je ook in onze app. Lijkt het jouw ook leuk om lid te worden van de oudercommissie? Dan kan je ons dat laten weten. Zodra er een vacature is wordt je op volgorde van binnenkomst van de aanmelding benaderd!

babyopvang hilversum

Wij houden van tevreden ouders :)

Wij zijn trots op onze kinderopvang en stellen alles in het werk voor de tevredenheid van ouders en hun kinderen. Via de VerbeterMeter ontvang je periodiek een enquete zodat we ons kunnen blijven ontwikkelen.

Soms kan het zijn dat je toch niet helemaal tevreden bent. Bespreek dit altijd met Dianne of Bart en Jeanine. Samen proberen we tot een oplossing te komen. Lukt dit niet, dan heeft Kids voor Kinderen een intern klachtenreglement. Dit kan je hier downloaden en lezen.

De Geschillencommissie
Als blijkt dat we de ontevredenheid of klacht niet kunnen wegnemen, dan heb je de mogelijkheid om deze aan te melden bij de Geschillencommissie Kinderopvang. Kids voor Kinderen is hierbij aangesloten. Wil je een klacht melden? Klik dan op deze link en volg daar de aangegeven stappen.

Hieronder onze belangrijkste documenten :)

Pedagogisch Beleid

Lees hier alles over ons pedagogisch beleid!

Veiligheid & Gezondheid

Lees alles over ons veiligheids- en gezondheidsbeleid. Klik hier!

Inspectierapporten GGD

Hoe beoordeelt de GGD onze kinderopvang, dat lees je hier!

En zo blijf je in contact met ons:

eigenaren Jeanine & Bart

Jeanine Rozenberg-Mensen  jeanine@kidsvoorkinderen.nl
Bart Mensen bart@kidsvoorkinderen.nl

Jullie vestigingsmanager:

Dianne (kantoor) : 035-5430309
werkdagen: ma – do – vrij
dianne@kidsvoorkinderen.nl

Telefoonnummers groepen:

De rechtstreekse telefoonnummers van de groep van je kind vind je in de ouder app!

Heb je een andere vraag?

Neem dan contact met ons op of check onze veelgestelde vragen!