Hoogwaardige kinderopvang in een vertrouwde omgeving!
Wat is inbegrepen in de prijs?
Onze BSO is altijd inclusief vakantieopvang!
Op al onze diensten en leveringen zijn van toepassing de algemene voorwaarden kinderopvang. Deze gelden landelijk.
Ook zijn onze eigen aanvullende voorwaarden van toepassing. Lees ze gerust door!
Soms heb je net even een dag extra kinderopvang nodig. Dat is bij Kids voor Kinderen geen probleem!
Wil je een warme biologische lunch voor je kindje? Dat kán! Spoony verzorgt bij ons de warme lunches!
Onze gebruiksvriendelijke App voor ouders. Kids voor Kinderen binnen handbereik.
De vergoeding voor de kinderopvangtoeslag hangt af van de hoogte van het inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. Verder vergoedt de overheid maximaal 230 uur per kind, per maand.
Maximale uurprijzen per soort kinderopvang 2025:
– dagopvang: € 10,71
– buitenschoolse opvang: € 9,52
Meer informatie over de kinderopvangtoeslag lees je op de website van de Rijksoverheid.
Wij berekenen onze indexatie van de uurprijs ieder jaar op basis van de werkelijke kosten in het lopende jaar en de kosten die we verwachten voor het nieuwe jaar.
Ieder jaar verwachten we, net als onze branchevereniging, de overheid en het Centraal Plan Bureau, een stijging van de personeelskosten en de inflatie. De loonkostenstijging bestaat grotendeels uit salarisstijgingen conform de huidige cao. Daarnaast zorgt de inhuur van zzp’ers ook voor een behoorlijke loonkostenstijging.
De stijgende inflatie heeft gevolgen voor onder meer de inkoop van diensten en producten, zoals voeding, activiteiten en huur van de locaties. Het verwachte inflatiepercentage (CPB) nemen we altijd mee in de uurtarieven.
Voor de exacte berekening van de uurprijs maken we gebruik van een begrotingsmodel van de branchevereniging. Hierin worden alle bovenstaande variabelen ingevoerd en wordt de jaarlijkse indexatie berekend.
Voorafgaand aan de publicatie van de nieuwe uurprijs, wordt deze behandeld en besproken conform het oudercommissie reglement in de vergadering met de oudercommissie.
We berekenen de jaarlijkse kostenverhoging heel zorgvuldig en we zijn uiteraard scherp op de kosten. Maar om de kwaliteit van onze kinderopvang te waarborgen, is er ruimte nodig om te investeren in het werven én behouden van onze medewerkers, in de (door)ontwikkeling van het (activiteiten)aanbod voor de kinderen, de inkoop van kwalitatief goede diensten en producten en het up-to-date houden van het meubilair, kinderspeelgoed en andere materialen.
We berekenen overigens niet alle kosten door aan ouders. De hoge kosten voor het inzetten van tijdelijk extern personeel om de kinderopvang doorgang te laten vinden hebben (bij verzuim of personeelstekorten) nemen we voor slechts een klein deel mee in het nieuwe uurtarief.
Je kunt het uurtarief en het gemiddelde aantal opvanguren dat je maandelijks bij ons afneemt terugvinden op de tariefkaart die je jaarlijks van ons ontvangt. Je kunt hem ook op deze pagina bekijken en downloaden. Deze gegevens kun je gebruiken voor het aanvragen en aanpassen van je kinderopvangtoeslag. Je kunt de gegevens doorgeven via toeslagen.nl of met de handige kinderopvangtoeslagen app!
De eerste factuur voor januari van het nieuwe jaar ontvang je in december van het huidige jaar.
Goed om te weten: pas ook je totale gezinsinkomen aan als dat wijzigt in 2024. De Belastingdienst gebruikt dit toetsingsinkomen om de hoogte van de kinderopvangtoeslag te berekenen!
Heb je vragen of kom je er niet uit? Laat het ons gerust weten, dan helpen we je graag verder!
Wij baseren onze tariefswijziging op de kosten die wij volgend jaar verwachten. Kosten waar elke kinderopvangorganisatie mee te maken heeft, zoals personeelskosten en inflatie, waardoor bijvoorbeeld de kosten voor voeding en luiers stijgen.
Dit staat los van wat de overheid besluit over de verhoging van de kinderopvangtoeslag. Helaas baseert de overheid zich op andere cijfers dan wij. Daarnaast rekent de overheid met cijfers uit het voorjaar en wij met actuele cijfers uit het najaar.
Doordat de ontwikkelingen elkaar zo snel blijven opvolgen en de omstandigheden zo ontzettend onzeker zijn, is er ook een groot verschil ontstaan tussen de indexatie van de kinderopvangtoeslag en onze eigen indexatie. Dit is landelijk een terugkerend probleem. De verschillende brancheverenigingen voor de kinderopvang pleitten al jaren voor een betere indexatie door de overheid zodat deze beter aansluit bij de realiteit.
We doen er altijd alles aan doen om onze kinderopvang betaalbaar te houden en ook kwalitatief goede kinderopvang te blijven leveren. Daarnaast is het voeren van een financieel gezonde bedrijfsvoering noodzakelijk voor ons voortbestaan.
Weet direct 100% zeker wat je netto betaald bij Kids voor Kinderen. Dat kan gemakkelijk en snel met de beste rekentool voor ouders!